”Aina ryhmän jälkeen on olo ollut energinen ja vapautunut”

Tällä on ollut jopa ihan ‘lääkinnällinen’ vaikutus.
Sain ryhmässä kosketuksen uudenlaisiin tunteisiin ja uskalsin myös tuoda niitä esille.
Pystyin haastamaan itseäni ja menemään välillä myös epämukavuusalueille.


Tässä muutamia asiakaskokemuksia monitaiteellisesta TUNNE | KEHO -ryhmätoiminnasta, jota on kevään aikana testattu Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten psykososiaalisen osallisuuden ja kuntoutuksen päivätoiminnassa. TUNNE | KEHO -työryhmällä on vahva osaaminen sekä sosiaali- ja terveysalan että taidealan kentiltä. Moniammatillinen työryhmä koostuu mm. psykiatrisesta sairaanhoitajasta, toimintaterapeutista, teatteri-ilmaisun ohjaajasta, ryhmätaideterapeutista ja muusikosta. Ryhmä on saanut alkunsa Hyvinvoinnin välitystoimiston Tatu ja Sote -täydennyskoulutuksessa Lappeenrannassa.

Lisää TUNNE | KEHO -ryhmän kokemuksia sekä paljon muuta mielenkiintoista täydennyskoulutuksesta voit kuulla Tatun ja Soten rekrymarkkinoilla Imatran kylpylässä (Purjekuja 2, Imatra. Kokoustila Jääski 2) perjantaina 21.4. klo 13–15. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille osallistavasta taiteesta kiinnostuneille ja maksuton, tervetuloa!

Markkinoiden jälkeen on mahdollisuus jäädä katsomaan Forum-teatteria hyödyntävää pienoisnäytelmää Elokuun vettä, esityksen kesto noin 1h.

Lisäksi jatkamme viime vuonna aloitettua ajatusten vaihtoa paneelikeskustelussa, kuinka taide näkyy eri toimialoilla Etelä-Karjalassa. Mukana keskustelussa mm. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten taidekoordinaattori Marjukka Ervelius, Osuuspankin viestintäpäällikkö Anna-Leena Kaarna, Taikesta läänintaiteilija Kirsi Lajunen, Imatralta kaupunkikehitysjohtaja Topiantti Äikäs sekä Lappeenrannasta luottamushenkilö  ja sote-ammattilainen Katri Pulli.

Markkinoilla kuullaan myös kuinka kuvataide taipuu vankiloihin. Nurjapuoli ry:n Sara-Elina Rapo saapuu kertomaan kokemuksiaan taidetoiminnan järjestämisestä vankilassa. http://www.porttivapauteen.fi/vapautuvat/ajankohtaista/3403/kun_vankila_inspiroi_taidetta Nurjapuoli ry voitti Rikosseuraamuslaitoksen järjestämän kilpailutuksen keväällä 2017 kuvataide-toiminnan järjestämisestä kaikilla kolmella rikosseuraamusalueella.

Ohjelma
13:00 Kuulumiset kentältä ja palvelutuote-esittelyt
Mukana välitystoimiston ja Tatu&Sote valmennettavien lisäksi mm. Kaakon taide, Metku, Nurjapuoli sekä
TaideART-hanke.
13:45 Paneelikeskustelu
14:30 Pientä purtavaa ja mahdollisuus tutustua kentän toimijoihin ja uusiin palvelutuotteisiin
15:00 Elokuun vettä -teatteriesitys

Tarjoilujen vuoksi ilmoittautuminen osoitteeseen minna.taipale(at)humak.fi 18.4. mennessä.

Lisätietoja:
Minna Taipale
Hyvinvoinnin välitystoimisto/ Humak
minna.taipale(at)humak.fi/ 020 7621 373

 

Tervetuloa!