Taiteen tuotteistaminen hyvinvointialalle -seminaari Jyväskylässä 23.10.

Aika: 23.10.2015 klo 10-14

Paikka: Jyväskylän yliopisto, pääkampus Historica H320

Seminaariin on vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.

Seminaarin ohjelma

10:00 Seminaarin avaus ja hankkeen esittely

10:15 Tanssi Elämälle! Keski-Suomen Tanssin Keskuksen tuottaja Johanna Muhonen ja tanssija Elli Pulkkinen esittelevät Tanssin Keskuksen kokemuksia tanssisisältöisten tuotteiden muotoilusta sosiaali- ja ter-veysalalle.

11:00 Mitä Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia –toimenpideohjelman jäl-keen? Kirsi Lajunen, läänintaiteilija, taide ja hyvinvointi, TAIKE, Kaakkois-Suomen ja Hämeen toimipiste

11:45 Kahvitauko

12:15 Laatua hoivatyöhön taiteen keinoin. Riitta Räsänen, YTT, TtM, Laa-tuhoiva oy

13:00 Mielenterveyskuntoutujien kokemuksia kirjallisuusterapiasta. FT, kir-jallisuusterapeutti Karoliina Kähmi

13:45-14.14 Paneeli, jossa puhujat ovat mukana

Miten taide taipuu hyvinvointipalveluksi?

Tanssi, kirjallisuus ja muut taidemuodot ovat luonteva osa hyvinvointipalveluita, mutta miten? Tätä pohtivat alan asiantuntijat Hyvinvoinnin välitystoimiston avoimessa Taiteen tuotteistaminen hyvinvointialalle -seminaarissa 23.10.2015 Jyväskylässä.

Seminaarissa keskustellaan asiantuntijoiden kanssa siitä, miten taide taipuu hyvinvointipalveluiksi. Mitä tarvitaan, jotta taiteilijan osaaminen tulee käyttöön hyvinvointialojen rakenteet ja asiakkaiden tarpeet huomioiden, taiteilijan toimeentuloa unohtamatta. Mukana keskustelussa taiteen ja hyvinvoinnin läänintaiteilija Kirsi Lajunen, YTT Riitta Räsänen Laatuhoiva Oy:stä, kirjallisuusterapeutti Karoliina Kähmi sekä tuotanto- ja markkinointivastaava Johanna Muhonen Keski-Suomen Tanssin keskukselta.

Hyvinvoinnin välitystoimisto on Turun ja Jyväskylän seuduilla sekä Kaakkois-Suomessa toimiva ESR-rahoitteinen valtakunnallinen osaamisverkosto, jossa toimii taiteilijoita, tuottajia ja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. Hyvinvoinnin välitystoimisto luo edellytyksiä taiteiden ja sote-alan kohtaamisille taiteen tuoman hyvinvoinnin edistämiseksi osana taiteilijoiden työtä.

Tämä avoin Taiteen tuotteistaminen hyvinvointialalle -seminaari on osa koulutusta, jossa taiteilijat, tuottajat ja sosiaalialan ammattilaiset kehittävät uusia tapoja taiteen ja hyvinvoinnin rajapinnoille.

Tule pohtimaan ja ideoimaan kanssamme!

 

Lisätiedot:

Tarja Pääjoki

tarja.paajoki@jyu.fi

p. 0400 247 419

 

Sanna Pekkinen

sanna.pekkinen@humak.fi

p. 020 7621 219

Hyvinvoinnin Välitystoimiston Tatu toivottaa tervetulleeksi seminaariin, jossa on aiheena taiteen tuotteistaminen hyvinvointialalle. Seminaari järjestetään Lappeenrannassa 23.10.
Hyvinvoinnin Välitystoimiston Tatu toivottaa tervetulleeksi seminaariin, jossa on aiheena taiteen tuotteistaminen hyvinvointialalle. Seminaari järjestetään Jyväskylässä 23.10.